Hramul Capelei Centrului Medical MUNPOSAN ’94

Capela Centrului Medical de diagnostic și tratament „MUNPOSAN ’94” din București, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, și-a sărbătorit astăzi, 1 octombrie 2011, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop – vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, arătând că praznicul acesta datează din secolul al X-lea, fiind instituit de Patriarhul Constantinopolului după ce Maica Domnului s-a arătat în chip minunat în Biserica din Vlaherne când poporul era adunat la rugăciune.

La slujbă au participat credincioși din Capitală, dar și pacienți și cadre medicale. Aceștia s-au putut închina la moaștele mai multor sfinți.

Capela „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înființată în anul 1996 și târnosită 2 ani mai târziu. În anul 2002, capela a fost refăcută din temelii fiind dotată și cu un sistem ce permite transmiterea slujbelor oficiate aici în toate saloanele și cabinetele spitalului.

Din anul 2003, pacienții internați aici, se pot închina, în Capelă, la părticele din moaștele Sfinților Cuvioși uciși în Sinai și Rait, din cele ale Sfinților Martiri de la Niculițel, precum și din moaștele Sfântului Mucenic Teodor Tiron.

Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Câmineanul a oficiat la final și parastatul pentru ctitorii și binefăcătorii spitalului și ai capelei, trecuți la Domnul, după cum ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente