„Hristos împărtășit copiilor”

În fiecare eparhie a Patriarhiei Romane se vor înființa birouri de catehizare a tineretului pentru dezvoltarea proiectului „Hristos împărtășit copiilor”. Aceasta este una dintre hotărârile luate în cadrul ultimei ședințe a Sfântului Sinod. Încă de anul trecut, în mai multe eparhii din țară au fost organizate ateliere de lucru în care li s-a explicat preoților și profesorilor de Religie în ce constă acest proeict. De asemenea, a fost lansat un ghid catehetic, un volum ce se dorește a fi o alternativă la manualele de Religie care să-i ajute pe copii să ințeleagă mai bine invațăturile creștine.

Preot Constantin Năclad, coordonatorul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, a menționat că va fi numit câte un responsabil în cadrul fiecărei eparhii care să se ocupe în mod special de activitatea catehetică, precum și câte un responsabil la nivelul fiecărui protopopiat, care va monitoriza și verifica activitatea catehetică a preoților.

Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind aprobat în sesiunea de lucru din ianuarie 2006, la recomandarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Acest program se derulează în parteneriat cu Bisericile ortodoxe din 7 țări: Albania, Armenia, Bosnia, Georgia, Egipt, Liban și Federația Rusă.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…