Hristos împărtășit copiilor în parohia Adormirea Maicii Domnului din Brătești, protopopiatul Pașcani

Începând cu data de 24 iunie 2012, în parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Brătești, Protopopiatul Pașcani, se desfășoară programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’, coordonat de pr. paroh Ciprian Hapliuc, după cum informează „Ziarul Lumina”. Programul are loc în fiecare duminică la ora 16:00, în biserica parohială, dar și în aer liber, în curtea sau în livada bisericii.

Ultima întâlnire din cadrul programului a fost duminică, 1 iulie, în prezența a 40 de copii, când pr. Ciprian Hapliuc a prezentat lecția ‘Pace și non-violență’. Lecția avut loc în biserică, a început cu rostirea de către copii a rugăciunii ‘Tatăl nostru’, a fost prezentată tema, după care au avut loc discuții libere cu privire la cauzele violenței din familie.

‘Încă de la numirea ca preot paroh în această parohie, în data de 1 februarie 2012, mi-am dorit ca una dintre prioritățile mele pastorale să fie grija față de cei mai tineri credincioși ai parohiei noastre, și anume copiii. Din februarie și până în prezent, am căutat să leg o strânsă prietenie cu școala din sat și să cunosc copiii de astăzi, care sunt enoriașii de mâine. Reacția copiilor și a părinților față de programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ a fost una favorabilă, manifestându-și interesul atât cei mici, cât și părinții lor, dornici de a-și forma o temelie autentică și statornică a credinței ortodoxe. Copiii vin de dimineață la biserică și participă la Sfânta Liturghie, iar după-amiaza o petrec tot la biserică, astfel încât ziua de duminică este dedicată lui Dumnezeu. Deoarece la acest proiect participă copii de diferite vârste, din clasele I-X, dar și copii de grădiniță, ne propunem ca în acest an, să ne axăm pe aspectul liturgic, să învățăm cât mai multe rugăciuni, cântări bisericești și cum putem să fim de folos semenilor. Anul viitor ne propunem să parcurgem materia și lecțiile cuprinse în ghidurile catehetice editate de Patriarhia Română’, a declarat pr. paroh Ciprian Hapliuc.

Comentarii Facebook


Știri recente