„Hristos împărtășit copiilor”, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Peste douăzeci de copii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost premiați astăzi, 2 septembrie, la Tecuci în cadrul proiectului educațional „Hristos împărtășit copiilor”. Timp de două zile copii au realizat icoane bizantine care au fost expuse și premiate intr-un cadru festiv de către un juriu alcătuit din profesori de iconografie și artă.

Mai multe informații cu privire la eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS părintele Protopop de Tecuci, Gheorghe Joghiu: „Anul acesta am avut bucuria de a primi delegații cu copii inițiați în cercurile de pictură de la Oltenița Călărași, Panciu, Brăila, Galați, Liești și Tecuci. S-a constituit un atelier de creație la Clubul Copiilor din Tecuci unde fiecare elev, la recomandarea juriului, a realizat icoane bizantine. Astăzi, 2 septembrie, au primit diplome de participare toți elevii și s-au despărțit cu dorința ca și anul viitor, la cea de-a patra ediție, să ne putem întâlnii sub această cupolă a programului „Hristos împărtășit copiilor” care este un mare câștig pentru tânăra generație din țara noastră”.

De asemenea, în aceste două zile au fost vizitate Mănăstirea Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Maicii Domnului de la Cudalbi și Mănăstirea Cârlomănești.

Comentarii Facebook


Știri recente