Hristos împărtășit copiilor din parohia Unghieni, Piatra Neamț

În parohia Unghieni din Protopopiatul Piatra Neamț au avut loc, pe perioada vacanței de vară, cinci întâlniri cu cei 12 copii care participă la Programul „Hristos împărtășit copiilor”, după cum informează cotidianul Ziarul Lumina. Micii catehumeni au prezentat un interes deosebit pentru ora de cateheză care s-a desfășurat în fiecare duminică în biserica parohială.

În cadrul primei întâlniri, părintele paroh Ciprian Mardare a prezentat Programul catehetic, iar a doua întâlnire a avut loc doar cu cei mici, pentru introducerea lor în sfera Bisericii, prin prezentarea sfântului lăcaș, dar și prin explicarea a ceea ce înseamnă biserica din sufletul lor. A treia întâlnire a avut drept bază elementele care compun lăcașul de rugăciune, pentru ca tinerii să-și creeze o imagine a ceea ce înseamnă biserica în interior. „În exterior se vede un sfânt lăcaș, o cruce, ridicate măreț deasupra tuturor caselor, iar în interior, biserica este împărăția lui Dumnezeu, înconjurată de sfintele icoane, cu Hristos Care Se jertfește în fiecare zi pe sfânta masă a sfântului altar. În parohia noastră sunt 86 de suflete. Majoritatea sunt bătrâni, însă cu puținii copii pe care îi avem încercăm să-L împărtășim pe Hristos într-un mod pedagogic, creștinesc, dumnezeiesc”, ne-a spus pr. Ciprian Mardare. A patra întâlnire a fost dedicată explicării Tainei Botezului, iar în cadrul celei de-a cincea întruniri s-a discutat despre legătura dintre Biserică și societate.

Întâlnirile din fiecare duminică ale celor 12 copii în Biserica „Sfinții Arhangheli” au cuprins, pe lângă explicațiile părintelui paroh, și prezentarea de imagini cu caracter religios, prin intermediul unui videoproiector. Astfel, participanții la proiect au înțeles mai bine mesajul pe care l-a transmis fiecare întrunire.

În parohia Unghi se află în construcție casa parohială și casa de prăznuire, unde se va desfășura ulterior ora de cateheză duminicală. Proiectele de viitor includ un iaz de agrement, un monument al eroilor în curtea bisericii și o troiță la intrarea în sat.

Comentarii Facebook


Știri recente