Hrană pentru pelerinii veniți la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Ca și în ceilalți ani, Protopopiatul Iași I a venit în întâmpinarea pelerinilor veniți la Sfânta Parascheva, prin intermediul programului „Hrană pentru pelerini”, atât prin parohiile protopopiatului, cât și prin propriul Birou de Asistență Socială.

Peste 350 de locuri de cazare din parohiile Protopopiatului Iași I au fost ocupate de acei pelerini care vin în fiecare an spre închinare la Cuvioasa Parascheva, aducându-i mulțumiri pentru binefacerile primite sau cerându-i ajutorul. În perioada 12-14 octombrie a.c., parohii, precum „Sfânta Treime” – Canta, „Adormirea Maicii Domnului” – Galata, „Sf. Ap. Toma” – Alexandru, „Sf. Nectarie” – Alexandru, oferă pelerinilor peste 1000 de locuri de cazare și o masă caldă.

Parohiile Breazu, Găureni, Voinești, „Sf. Mina” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Galata au susținut atât financiar, cât și cu produse programul „Hrană pentru pelerini”, iar alte parohii, precum Valea Lupului, Beldiman, „Sf. M. Mc. Pantelimon”, „Adormirea Maicii Domnului” – Vulpe, „Sf. Ap. Toma Cozma” și „Sf. Nectarie” – Alexandru, prin voluntari din comitetele parohiale, dăruiesc pelerinilor peste 9000 de pachete cu hrană, ceai și cafea.

Pentru buna desfășurare a acestui program, Protopopiatul Iași I a sponsorizat cu 3000 de pâini Biroul de Asistență Socială „Diaconia” și 1000 de pâini Cantina „Sf. Haralambie”. Biroul de Asistență Socială, împreună cu Cantina „Sf. Haralambie” din cadrul Protopopiatului Iași I, prin cei 10 voluntari ai săi, oferă 4500 de pachete, ceai și cafea, precum și mese pentru trei grupuri organizate.

Duminică seara, parohiile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Beldiman și „Pogorârea Duhului Sfânt” din localitatea Valea Lupului, reprezentate de cei doi parohi, pr. Cătălin Andrei, respectiv pr. Constantin Ursărescu, au fost alături de pelerinii care așteptau în rând să se închine la moaștele Sfintei Parascheva, cărora le-au oferit pachețele cu alimente. „E vorba de 1.500 de pachete substantanțiale, care să înlocuiască o masă. Acestea conțineau preparate din carne, sărmăluțe, pâine, cașcaval, murături, cozonac, alături de un pahar cu ceai. Noi am fost prezenți și în ceilalți ani la rândul pelerinilor Sfintei Parascheva, dar s-a mers individual; anul acesta, a fost ceva deosebit, fiind o acțiune organizată. Totul a fost pregătit de doamnele din Consiliul parohial, cu contribuția materială a tuturor. Bucuria a fost de ambele părți: atât a noastră, a celor care le-am oferit un dar al dragostei, cât și a pelerinilor, care l-au primit cu mulțumiri”, ne-a declarat pr. Cătălin Andrei, parohul de la Beldiman, Valea Lupului. Cele două parohii sunt pregătite și cu alte pachete pentru pelerini.

Acțiunea aceasta de solidaritate cu pelerinii la moaștele Sfintei care ocrotește Moldova s-a desfășurat în colaborare cu alte câteva parohii din Protopopiatele Iași I și II.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 239/ 14 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente