„Hrană pentru pelerini” pe timpul sărbătorilor dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva

Biroul de Asistență Socială „Diaconia” al Centrului Eparhial Iași va derula, în perioada hramului „Sf. Cuv. Parascheva”, Proiectul „Hrană pentru pelerini”. Timp de trei zile, voluntari de la două licee din Iași vor împărți pachete și ceai pentru credincioșii care se vor așeza la rând pentru a se închina moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Vasile cel Mare, informează cotidianul Ziarul Lumina.

Pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva vor primi din partea voluntarilor Biroului de Asistență Socială „Diaconia” pachete cu alimente și ceai cald. Proiectul se desfășoară în ultimii ani cu sprijinul sponsorilor, care au dorit să fie aproape de cei care ajung să stea la rând și câte 24 de ore, pentru a se închina sfintelor moaște.

Anul acesta, 80 de voluntari de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iași și de la Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” din Iași vor sprijini această acțiune. „În fiecare an, proiectul s-a dezvoltat prin faptul că mai multe persoane s-au prins în această „horă” de ajutorare a semenilor. Rezultatele au fost cele așteptate sau chiar peste așteptări. Nădăjduim ca și anul acesta, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, să ne îndeplinim dorința noastră, aceea de a asigura pachete cu alimente și ceai cald pentru un număr de pelerini care vor aștepta ore întregi pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Vasile cel Mare. Venim în sprijinul pelerinilor pentru a le da un suport și pentru a-i felicita pentru curajul lor. Cu toate că unii creștini vin de departe, se așază la rând cu smerenie, petrecând în rugăciune și dând slavă lui Dumnezeu pentru că au ajuns încă o dată în cetatea Iașului pentru a se închina sfintelor moaște”, a declarat pr. Mihai Prodan, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic „Diaconia” al Centrului Eparhial Iași.

Biroul de Asistență Socială din cadrul Sectorului „Diaconia” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a venit în sprijinul sinistraților de la Rădăuți-Prut, care au suferit de pe urma inundațiilor din anul 2008, dar și al celor din parohia Balș, Protopopiatul Pașcani, care au rămas fără acoperiș și care au primit anul acesta din partea Centrului Eparhial suma de 14 mii de lei. Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, din luna februarie a acestui an, Biroul de Asistență Socială „Diaconia” al Centrului Eparhial Iași, împreună cu SC Selgros Iași, derulează Proiectul „Masa Bucuriei”, care constă în oferirea de produse alimentare și nealimentare de către Magazinul Selgros Iași, spre a fi folosite în scop social. De buna desfășurare a proiectului se ocupă echipa Biroului de Asistență Socială „Diaconia” a Centrului Eparhial Iași, care asigură preluarea produselor, transportul și distribuirea acestora la beneficiari. Tot în cadrul „Diaconiei” este în desfășurare Proiectul „Vreau la liceu”, care își propune să susțină la studii elevi din mediul rural care au rezultate bune la învățătură și care nu își permit să-și continue studiile. În prezent sunt șase copii care beneficiază de acest proiect, banii provenind din bugetul Sectorului social-filantropic și din sponsorizări. „După ce se realizează o selecție a cazurilor ce apar în urma solicitărilor venite, beneficiarii sunt sprijiniți financiar în urma unei anchete sociale. Ajutorul pe care Biroul de Asistență Socială al «Diaconiei» îl oferă este unul de urgență, care acoperă problemele strict legate de alimentație, medicamente etc.”, a spus Lăcrămioara Pădureț, coordonator în cadrul Biroului de Asistență Socială „Diaconia”.

Persoanele care vor să sprijine Proiectul „Hrană pentru pelerini” pot veni la sediul „Diaconia”, aflat pe str. Costache Negri din Iași, lângă Biserica „Sfântul Sava”, sau pot obține informații la tel. 0332.456.021. „Pentru că ne pregătim cu toții de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, invităm pe toți sponsorii să sprijine acțiunile sociale din aceste zile, mai ales anul acesta, când îl sărbătorim pe Sfântul Vasile cel Mare și pe ceilalți Sfinți Capadocieni. Întrucât Sfântul Vasile cel Mare rămâne pentru noi un model în asistența socială, mai mult ca oricând suntem chemați să fim milostivi și să iubim pe semenii noștri”, a îndemnat pr. Mihai Prodan.

Comentarii Facebook


Știri recente