Hrană pentru nevoiașii din Sibiu

Prin parteneriatul cu Fundația „Papageno” din Elveția, cantina socială de la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu oferă zilnic masa de prânz pentru 50 de persoane nevoiașe. Proiectul se numește „Dăruind vei dobândi” și se bucură de finanțare din partea fundației amintite, pentru perioada de iarnă, informează „Ziarul Lumina”.

O parte din an costurile sunt suportate de parohiile din jurul bisericii sibiene, prin eforturile părintelui protopop Ioan Coșa. În fiecare an, la 1 noiembrie are loc deschiderea oficială a proiectului social rezultat din parteneriatul instituțiilor amintite. La inaugurarea din acest an a participat Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, exarhul mănăstirilor din arhiepiscopie, arhimandritul Visarion Joantă, consilierul social pr. Nicolae Rusu, alături de colaboratori de la Departamentul social și Protopopiatul Sibiu, precum și reprezentanții Fundației „Papageno” din Elveția.

La deschiderea cantinei, PS Episcop Andrei Făgărășanul a citit o rugăciune de binecuvântare și a transmis mesajul Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. „Vă felicităm pentru dragostea pe care o aveți față de sufletele necăjite. Acest început bun trebuie să-l repetăm în fiecare zi și să ne arătăm grija față de aproapele nostru”, a spus PS Andrei Făgărășanul.

Părintele protopop Ioan Coșa, inițiatorul proiectului social de la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu, a mulțumit reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului și partenerilor elvețieni pentru sprijinul oferit și a reamintit tuturor începuturile proiectelor sociale de la biserica sibiană. În 2006, când lăcașul de cult era în construcție, la demisolul bisericii s-au adăpostit pentru perioada de iarnă 70 de persoane nevoiașe, primind și hrană prin eforturile mai multor parohii din oraș.

„Am deschis cantina socială în 2007, pentru 30 de persoane, iar de trei ani oferim masa pentru 50 de persoane. În fiecare zi din săptămână, oameni cu situație materială precară, oameni cu mulți copii, oameni ce nu pot fi integrați social, primesc aici masa de prânz”, ne-a spus părintele protopop Ioan Coșa.

Comentarii Facebook


Știri recente