Hramuri și pelerinaje în Transilvania

Mii de credincioși au participat la praznicul Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea ‘Sfânta Ana’ Rohia, județul Maramureș. Credincioșii din zonă sau de mai departe, conduși de preoții parohi, au parcurs drumul spre mănăstire pe jos, intonând imnuri închinate Maicii Domnului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La această mănăstire se află o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni și care a fost scoasă încă de luni, 13 august, în pridvorul noii biserici pentru ca toți credincioșii să se poată închina. Sfânta Liturghie a fost oficiată în ziua praznicului de Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, alături de care s-a aflat Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii Bălan, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, iar Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Dobric, județul Bistrița Năsăud. De asemenea, Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca și-a sărbătorit hramul.

Comentarii Facebook


Știri recente