Hramul vechii Catedrale ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Buzău

Vechea Catedrală Arhiepiscopală din Buzău și-a serbat astăzi, 15 august, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în cuvântul său de învățătură a arătat faptul că Maica Domnului este mama tuturor oamenilor: „Mântuitorul Hristos când era răstignit pe cruce a încredințat-o Sfântului Ioan și i-a spus acestuia ‘Iată mama ta’ și prin el ne-a spus nouă tuturor că este mama noastră”.

Zidită pe locul altei biserici mai vechi, Catedrala arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău datează din anul 1649 și este ctitoria Voievodului Matei Basarab. Lăcașul de cult este o construcție în formă de cruce, cu trei turle, iar pictura în frescă a catedralei este opera lui Nicolae Teodorescu și a nepotului său, pictorul Gheorghe Tăttărescu.

Comentarii Facebook


Știri recente