Hramul vechii Catedrale ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Buzău

Vechea Catedrală Arhiepiscopală din Buzău și-a serbat astăzi, 15 august, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși.

‘Maica Domnului este ocrotitoarea țării noastre așa cum este și ocrotitoarea Sfântului Munte Athos, de aceea multe biserici, catedrale și mănăstiri au fost zidite în cinstea ei’, a precizat Părintele Arhiepiscop în cuvântul său de învățătură, după cum ne informează TRINITAS TV.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat și parastasul pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult, trecuți la Domnul.

Zidită pe locul altei biserici mai vechi, Catedrala arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău datează din anul 1649 și este ctitoria Voievodului Matei Basarab. Lăcașul de cult este o construcție în formă de cruce, cu trei turle, iar pictura în frescă a catedralei este opera lui Nicolae Teodorescu și a nepotului său, pictorul Gheorghe Tăttărescu.

Comentarii Facebook


Știri recente