Hramul „Sfinților Trei Ierarhi” la Seminarul Teologic din Mun Rm. Vâlcea

Ieri, 25 ianuarie 2010, în ziua „Sf. Grigorie Teologul”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pãrinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Capela – Paraclis cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic „Sfntul Nicolae”, din municipiul Rm Vâlcea.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot părintele diacon Alexandru Daniel Popescu, pe seama Parohiei Bârlogu, com Stoenești, jud Vâlcea.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul , a ținut un cuvânt de învățătură în care a istorisit viața și activitatea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul și a celorlalți Sfinți Ierarhi și Mari Dascăli Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur , descriind și prietenia Sfântului Grigorie cu Sfântul Vasile și îndemnându-i pe elevii seminariști să le urmeze exemplul în smerenie și sfințenie în lucrarea lor teologică pentru mântuirea sufletului. Preasfințitul Părinte a vorbit și despre Sfântul Bretanion , Episcopul Tomisului, care a purtat o strânsă legătură cu Sfinții Ierarhi ai primului Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325.

La acest eveniment au fost prezenți Părinții Profesori, Profesorii, elevii și părinții seminariștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…