Hramul Sfinților Brâncoveni la Gherla și Lăpușna

Capela Liceului ‘Petru Maior’ din Gherla și-a sărbătorit hramul, al Sfinților Martiri Brâncoveni, Constantin Voievod și cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și pe sfetnicul Ianache, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Deși elevii se bucură încă de vacanță, mulți dintre ei, împreună cu profesorii lor, au fost prezenți în capelă pentru a participa la slujbe. Miercuri seara s-a oficiat slujba Vecerniei cu Litie, iar în dimineața zilei de joi s-a oficiat Sfânta Liturghie.

‘Capela a fost pictată și amenajată în 2002 și sfințită de vrednicul de pomenire mitropolit Bartolomeu spre folosul sufletesc al generațiilor de elevi și profesori din această școală cu tradiție în viața comunității. Îi rugăm pe Sfinții Brâncoveni ca, alături de Maica Domnului, să mijlocească pentru obștea gherleană și pentru întreg neamul românesc cel iubitor de Hristos și cinstitor de sfinți’, a spus pr. Petru Băgăcean.

A urmat un Parastas pentru profesorii liceului care au trecut la cele veșnice. În ziua de pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni, Mănăstirea Lăpușna din județul Mureș și-a prăznuit cel de-al doilea hram. Obștea monahală de la Lăpușna se află sub îndrumarea părintelui stareț protosinghelul Arsenie Boariu și a fost resfințită pe 16 august 2009.

FOTO: Capela Liceului ‘Petru Maior’

Comentarii Facebook


Știri recente