Hramul Seminarului Teologic ‘Sf. Ioan Casian’ din Tulcea

În perioada 25-28 februarie, în cadrul Episcopiei Tulcii se desfășoarăƒ tradiționala sărbătoare Zilele Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Casian”, informează episcopiatulcii.ro.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor patru zile vin săƒ marcheze ziua ocrotitorului Seminarului Teologic, Sfântul Ioan Casian, martorul existenței monahismului în Dobrogea încăƒ din primele secole ale creștinismului și părintele monahismului apusean.

Programul manifestărilor s-a deschis în incinta liceului joi 25 februarie, printr-o sesiune de comunicări internă pe trei secțiuni: 1) Teologie – cu abordarea Anului omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești, 2) Limbi moderne și 3) Limba și literatura română. Pentru perioada 25-26 februarie a fost programat și s-a derulat un program de întreceri sportive care au mărit paleta acțiunilor derulate cu acest prilej.

Apogeul manifestărilor va fi atins în perioada 27-28 februarie când Preasfințitul Părinte Episcop Visarion se va afla în mijlocul elevilor și a cadrelor didactice la capela liceului pentru oficierea vecerniei arhierești și a sfintei liturghii cu prilejul hramului.

Cu aceastăƒ manifestare, Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea încheie cea de a III-a acțiune școlarăƒ pentru începutul anului civil 2010, dupăƒ manifestarea eminescianăƒ din data de 15 ianuarie cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și Simpozionul din data de 29 ianuarie, dedicat Sf. Trei Ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente