Hramul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”, Slobozia

Elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” au sărbătorit, astăzi, 13 noiembrie, ziua patronului lor spiritual.

De la orele dimineții ei au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Episcopală din Slobozia, urmat de un moment cultural-artistic. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, părintele Ovidiu Dincă a detaliat pentru Radio TRINITAS: „După săvârșirea celor sfinte, preacucernicul Părinte Protoiereu Bogdan Amaria, profesor de tipic și liturgică a susținut un referat cu tema: „Evlavia euharistică după Sf. Ioan Gură de Aur”, ce a prezentat viața sfântului părinte antiohian, precum și relația dintre cele doua anaforale liturgice cea a Sf. Ioan și cea a Sf. Vasile, în acest an de pomenire a Părinților Capadocieni. Membrii grupului seminarului, dirijați de profesorul Ion Florin, au pregatit un moment artistic, interpretând cântece bisericești la un înalt nivel. Născut din dorința și nevoia eparhiei de a-și acoperi nevoile clericale, deși tânăr ca moment al înființării, seminarul din Slobozia a creat deja tradiție. Mărturie stau anii scurși de la primul clopoțel care trezea la viață acest liceu, sutele de elevi care au schimbat vestimentația sobră cu reverenda și întalnirea de 10 ani a primei promoții care a absolvit acest liceu teologic.”

Tot astăzi a fost lansat și noul site al instituției de învățământ, www.seminarulteologicslobozia.co.nr unde sunt prezentate activitățile, profesorii, date despre elevi și alte informații utile pentru cei interesați.

Comentarii Facebook


Știri recente