Hramul Seminarului Teologic din București

Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit la 25 ianuare 2012 pe Sfântul Grigorie Teologul, prilej de bucurie pentru elevii Seminarului Teologic Liceal ‘Nifon Mitropolitul’ din București, care și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul în biserica mare a Mănăstirii Radu Vodă.

Elevi, profesori și credincioși apropiați de seminar au venit în număr mare la slujba de la Mănăstirea Radu Vodă, unde bucuria hramului a început încă de cu seară, în ajunul sărbătorii, prin slujba Privegherii. Ieri dimineață, au fost săvârșite slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, slujită de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul elevilor seminariști din București ‘Cantate Domino’, care au susținut și un scurt concert de cântece religioase. Sărbătoarea hramului seminarului s-a încheiat cu o agapă frățească.

Printre invitați s-au numărat părintele Ioan Iordache, vicar-eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele David Pestroiu, consilier al Sectorului Învățământ și relații cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Adrian Lemeni, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Cultelor, părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, și părintele Constantin Pătuleanu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ai Inspectoratului Școlar al sectorului 4 și ai Primăriei sectorului 4.

‘În fiecare an, sărbătoarea hramului Seminarului Teologic din București, școala noastră pe care încercăm să o slujim cu cât mai multă vrednicie, este un prilej de bucurie, un prilej de bilanț și, în același timp, de îndemn pentru ceea ce avem de făcut, dascăli și elevi deopotrivă, în anul care abia a început. În această zi le mulțumim în mod deosebit înaintașilor noștri, care ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem, felicitându-i în mod deosebit pentru munca lor. Noi încercăm să fim roadele semințelor pe care ei le-au semănat, pentru ca, astfel, Biserica să aibă slujitori vrednici înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor’, a declarat părintele Mihai Aurel, directorul Seminarului Teologic Liceal ‘Nifon Mitropolitul’ din București, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Unirea Principatelor, evocată de seminariști

Cu o zi înainte, marți, 24 ianuarie, elevii Seminarului ‘Nifon Mitropolitul’ din Capitală au evocat personalitățile Unirii Principatelor Române în cadrul unei serbări. S-au recitat poezii și au fost interpretate cântece patriotice. ‘Seminarul Teologic din București cu toți ostenitorii săi, cadre didactice, elevi și toți cei care sunt în personalul administrativ, au sărbătorit cum se cuvine acest moment de simțire și de trăire patriotică al Unirii de la 24 ianuarie 1859. Acum 153 de ani, înaintașii noștri au pus bazele întemeierii statului modern în care astăzi viețuim, ne rugăm și simțim creștinește. De aceea, am considerat că este o datorie de onoare ca să punem la sufletele și inimile copiilor noștri aceste sentimente patriotice’, a declarat părintele Mihai Aurel, directorul Seminarului ‘Nifon Mitropolitul’. Au participat, alături de conducerea seminarului și de elevi, și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…