Hramul schitului sibian Sădinca

Schitul Sădinca, unul din cele mai noi asezăminte monahale din Arhiepiscopia Sibiului, și-a sărbatorit vineri, 14 septembrie 2012, hramul în prezența unui număr mare de credincioși. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de IPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți si diaconi, în altarul de vară al schitului, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, praznic dublat de postire, este o întărire sau a prelungire a Săptămânii Patimilor, o întărire a credincioșilor, iată în această perioadă înainte de Crăciun, când nevoințele spirituale ale fiecăruia sunt îndreptate spre pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Schitul Sădinca a fost ridicat în urmă cu doar șase ani și a devenit repede un adevarat loc de pelerinaj pentru credincioșii din întregul județ.

La eveniment au participat numeroși credincioși și autoritățile locale.

Meleagurile pe care a fost înalțat asezământul monahal ascund o istorie tristă și zbuciumată. În timpul regimului comunist, nu se știe din ce motive, satul a fost desființat de autoritățile vremii care l-au șters pur și simplu de pe hartă. În aceste condiții sătenii s-au descurcat cu greu: unii și-au desfăcut casele cărămidă cu cărămidă și le-au zidit din nou în alte localități, iar alții au plecat la oraș. Preotul a plecat și el încă din 1974.

Comentarii Facebook


Știri recente