Hramul Schitului Darvari din Capitală

La praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil își vor sărbători hramul mai multe lăcașuri de cult din Patriarhia Română. Printre acestea se numără și Schitul Darvari din Capitală. Cu acest prilej, luni, 8 noiembrie, în biserica schitului va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

„Programul liturgic al hramului Schitului Darvari va începe de duminică seara, de la ora 17:00, cu Slujba Privegherii, Vecernia Mare și Litia. Luni, de dimineață, vom oficia Slujba Utreniei de la ora 8:00, iar în jurul orei 9:30 îl așteptăm în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și în jurul orei 10:00 va începe Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Pomenire a ctitorilor”, a spus arhim. Teofil Anăstăsoaie, Starețul Schitului Darvari din București.

Închis în timpul regimului comunist, Schitul Darvari din capitală, ctitorie a boierului Mihail Darvari, datând din anul 1834, a fost redeschis în 1996. Cu prilejul hramului, la Schitul Darvari va fi lansat CD-ul cu „Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, realizat de monahii așezământului în colaborare cu Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente