Hramul „Schimbării la Față a Domnului” la Mănăstirea Turnu, județul Vâlcea

În ziua praznicului „Schimbării la Față a Domnului”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de 18 preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Turnu, care și-a serbat cu acest prilej unul din hramuri, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii în seara zilei de 5 august, iar astăzi a continuat cu Acatistul ‘Mântuitorului nostru Iisus Hristos’ și cu Sfânta Liturghie.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică, subliniind însemnătatea praznicului „Schimbării la Față a Domnului” și felul în care Dumnezeu și-a arătat Slava Sa, atât în Vechiul Testament prin Prooroci, cât și în Noul Testament prin Însuși Fiul Său, Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian a citit rugăciunea de dezlegare de păcate pentru toți credincioșii prezenți, după care a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și ostenitorilor acestui sfânt locaș.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită la Mănăstirea Turnu au participat preoți și credincioși din parohiile vecine și foarte mulți pelerini din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…