Hramul Parohiei Ziua Crucii din Craiova

Parohia „Ziua Crucii” din cartierul craiovean Rovine si-a sărbătorit hramul vineri, 14 septembrie 2012, de praznicul „Înălțarea Sfintei Cruci”. La ceas de aleasă sărbătoare, peste 200 de credincioși au participat la slujba Sfintei Liturghii săvârșită de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează Gheorghe Cioiu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei .

„Prăznuirea de astăzi este cunoscută în calendarul nostru sub numele de Înălțarea Sfintei Cruci. Este o cinstire pe care o facem în fiecare duminică, în fiecare sărbătoare, la fiecare slujbă. De fiecare dată când ne facem semnul Sfintei Cruci, lăudăm și preamărim pe Cel ce S-a răstignit pentru mântuirea noastră. Iată de ce spunem că ne închinăm Crucii Domnului și Sfântă Învierea Lui o lăudăm și o cinstim. După Răstignire, Sfânta Cruce a devenit pom al vieții, rodul ei fiind Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel care adapă și hrănește întreaga făptură. De aceea credem că Sfânta Cruce ne-a fost dată, laolaltă cu Rodul ei, spre împărtășire, spre hrană și spre viața veșnică”, a spus Mitropolitul Olteniei, în cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii.

Parohia „Ziua Crucii” a fost înființată în anul 1945, iar Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” a fost ridicată în perioada 1956 – 1963, fiind una dintre putinele biserici construite în timpul regimului comunist. Sfântul locaș a fost sfințit la 25 august 2012, de de către vrednicul de pomenire mitropolit Firmilian al Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente