Hramul parohiei vâlcene Foleștii de Sus

Singura biserică din Arhiepiscopia Râmnicului cu hramul „Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru” și-a sărbătorit astăzi, 16 ianuarie 2012, hramul. Biserica se află în Parohia Foleștii de Sus, județul Vâlcea. După cum informează TRINITAS TV, Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de un sobor de preoți și diaconi.

La slujbă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului care în cuvântul de învățătură a istorisit viața și activitatea Sfântului Apostol Petru și i-a îndemnat pe credincioși să-l păstreze drept model de smerenie și sfințenie în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului, informează arhiram.ro.

Biserica din satul Foleștii de Sus a fost construită între anii 1895-1907. Hramul istoric al lăcașului de cult este praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, însă este serbat întotdeauna la 16 ianuarie, atunci când în Biserica Ortodoxă pomenim „Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru”. Lăcașul de cult îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izorâtorul de Mir.

La slujba hramului au participat autorități locale, preoți și numeroși credincioși din comună și din parohiile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente