Hramul Parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Mioveni

Biserica maramureșeană din orașul Mioveni și-a sărbătorit, la 30 ianuarie 2012, hramul închinat Sfinților Trei Ierarhi. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească.

Chiriarhul Eparhiei a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de eforturile enoriașilor din această parohie care au avut ca rezultat finalizarea construcției frumoasei biserici maramureșene din orașul Mioveni, potrivit eparhiaargesului.ro.

La îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, construcția acestei biserici a început în anul 2009, fiind finalizată până în luna decembrie. Lucrările au fost executate de o echipă de meșteri tâmplari condusă de părintele Ion Pop din Poienile Izei.

Departamentul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a supravegheat permanent această importantă construcție care se distinge prin arhitectura unică în peisajul spiritual al acestei urbe. De asemenea, parohia Sfinții Trei Ierarhi a primit din partea Eparhiei un important sprijin financiar pentru definitivarea acoperișului bisericii.

Un ajutor deosebit a fost oferit de Primăria orașului Mioveni, dar și de credincioșii parohiei.

Un rol deosebit în coordonarea acestor lucrări aparține preoților slujitori rânduiți pentru această biserică: Ionuț Tudor, Cozmin Țuțuianu și Ștefan Marius.

În anul 2012 lucrările vor continua, urmând a se realiza pictura din interiorul bisericii.

Prin această impunătoare construcție se împlinește un gând al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care a îndemnat să se ridice câte o biserică maramureșeană în fiecare protopopiat din cuprinsul Eparhiei, numărul acestora ajungând până în prezent la cinci.

Comentarii Facebook


Știri recente