Hramul Parohiei Sfântul Ștefan cel Mare din cartierul bucureștean Drumul Taberei

Ziua de 2 iulie are pentru românii ortodocși o însemnătate deosebită. Din anul 1992, în această zi îl pomenim pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, apărător destoinic al credinței strămoșești și neîntrecut ctitor de biserici.

În Capitală, binecredinciosul domn al Moldovei a fost cinstit în mod deosebit în Parohia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Drumul Taberei, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în cortul amenajat în apropierea locului viitoarei biserici a parohiei, de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost considerat dintotdeauna de poporul binecredincios, bun pentru milosteniile pe care le-a făcut, mare pentru victoriile pe care le-a avut împotriva turcilor cotropitori și sfânt pentru că a ctitorit multe biserici”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Parohia a fost înființată în luna decembrie a anului 2009 și cuprinde aproximativ 5000 de familii.

„În această parohie s-a sărbătorit primul hram, Sfântul Ștefan cel Mare. Este o parohie în formare, în acest cartier care multă vreme a fost văduvit de biserici, înainte de 1989, existau numai două biserici, una într-un capăt și cealaltă în capătul opus”, a mai spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul a târnosit troița ridicată în apropierea locului în care se oficiază sfintele slujbe.

„S-a sfințit troița închinată Domnului Hristos, ca un semn că în această parte a cartierului se ridică o biserică închinată Sfântului Ștefan cel Mare”, a precizat Preasfințitu Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Parohia își mai serbează hramul și pe 1 octombrie, la sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente