Hramul parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Salerno

Comunitatea română din provincia de Salerno a sărbătorit, Duminică, 18 noiembrie 2012, Hramul parohiei, „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei”, la biserica din Cava de†™Tirreni, Cappella del Seminario, situată la etajul al doilea în incinta Curiei Vescovile, Piazza Vittorio Emanuele III (în apropiere de Municipio și Stazione Ferroviaria).

Sfânta Liturghie a fost slujită de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopia-italiei.it.

Cu acest prilej, a fost hirotesit întru ipodiacon tânărul George Bontea, de la parohia Sfântul Ierarh Paulin, Episcop de Nola, din Caserta, diaconul Bogdan Filip, de la parohia Salerno, a fost hirotonit întru preot, pe seama parohiei nou înființate la Sala Consilina, cu hramul Sfânta Teodora de la Alexandria (11 septembrie), pentru comunitatea ortodoxă română din sudul provinciei de Salerno, iar Părintele Nicolae Budui a fost hirotesit întru Protopop al Protopopiatului Misionar de Cmpania și Molise.

La acest eveniment au participat Domnul Marco Galdi, Primarul orașului Cava de†™Tirreni și Mons. Orazio Soricelli, Arhiepiscopul catolic de Cava-Amalfi, împreună cu alte oficialități civile și religioase.

După Sfânta Liturghie, toții participanții au fost invitați la masa frățească oferită de comunitatea din Salerno, în sala de festivități a Clubului Universitar din Cava dei Tirreni, situat în Via Marcello Garzia 1, Cava De’ Tirreni.

Comentarii Facebook


Știri recente