Hramul Parohiei Sf. Nectarie Taumaturgul din Coslada, Spania

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la înființarea Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania. Dumnezeu scrie istoria cu oameni obișnuiți, oameni pe care îi folosește să împlinească scopurile Împărăției Sale veșnice. Istoria unei biserici este mărturia îndurării divine și a sacrificiului unei comunități de oameni care și-au înțeles menirea și scopul vieții pe pământ.

Istoria Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada este scrisă cu lacrimile și bucuriile unui grup de români care au înfruntat dificultățile emigrației, rămânând statornici și fideli credinței în Dumnezeu. Dorul de cer le-a potolit dorul de cei rămași în urmă și măreția părtășiei cu Dumnezeu i-a ajutat să realizeze frumusețea părtășiei frățești în ciuda dificultăților și diferențelor dintre ei. Istoria acestor cinci ani este o parte însemnată din viața acestor oameni, viață pe care au închinat-o Domnului, depășind cu maturitate greutățile specifice unui nou început. Anii aceștia sunt străpunși de slujire, răbdare și sacrificiu din partea tuturor membrilor bisericii.

De-a lungul acestei perioade de cinci ani, biserica s-a adunat la închinare și comuniune în două locuri diferite. Înveșmântarea acestor locuri închinate lui Dumnezeu este dovada că dragostea oamenilor încă este vie și lucrătoare. Deși nu îți spune mai nimic din exterior, frumusețea icoanelor, a podoabelor bisericești, a cântării bizantine autentice, atrag atenția celor intră înspre închinare, aducându-le aminte în mod insistent că Dumnezeu are o casă unde îi așteaptă să se întâlnească și să se închine Lui cu credincioșie și ascultare.

În această biserică, mulți au fost iertați de Dumnezeu, cunoscând măreția și dragostea divină de care s-au ascuns până atunci; alții au fost vindecați de boli și suferințe, primind de la Dumnezeu harul să se întoarcă acasă sănătoși, crescându-și cu bucurie copiii. Mulți s-au cununat, și-au arătat dragostea pentru părinții și apropiații ce nu mai sunt, și-au botezat pruncii nou născuți.

După cum a precizat Părintele paroh George Cimpoca, în acest an hramul parohiei va fi sărbătorit în zilele de vineri, 9 noiembrie, și duminică, 11 noiembrie. Duminicile de 28 octombrie și 4 noiembrie au fost de pregătire a sărbătorii, prin rugăciune, cateheză și faptă bună. Pe lângă cateheze, precum: „Familia – locul marilor împliniri sau… dezamăgiri?” sau „Te simți în parohia ta ca într-o familie?”, au fost vizionate două pelicule: „Viața și minunile Sf. Nectarie”, realizat de Trinitas TV, și „Parohia Coslada: 2007-2012”, cuprinzând principalele evenimente parohiale ale celor cinci ani de slujire. De asemenea, în cadrul întâlnirilor duminicale de seară au fost oferite credincioșilor spre lectură și hrană duhovnicească două lucrări apărute în cadrul parohiei: „Lumina din Cuvânt” – colecția Buletinul parohial, volumul al doilea, și „Viața și paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul”, în limbile română și spaniolă.

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie, se va săvârși slujba de priveghere, începând cu orele 23.00, urmată de Sfânta Liturghie arhierească prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, urmată de o agapă cu toți credincioșii. De asemenea, duminică, 11 noiembrie, va fi săvârșită Sf. Liturghie în sobor, urmată de agapă. Vor fi scoase la închinare moaștele Sfântului Nectarie, oferite în dar comunității noastre de către Mitropolitul Policarp al Mitropoliei grecești a Spaniei și Portugaliei, cu sediul la Madrid.

Fiecare credincios va primi gratuit acatistul și icoana Sf. Nectarie, precum și alte daruri pregătite de comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente