Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Cork, Irlanda

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” și „Sfântul Patrick” din Cork, Irlanda, și-a serbat astăzi, 18 martie, hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Viorel Hurjui de la Parohia Ortodoxă Română din Cork, Irlanda: „Parohia este situată în orașul Cork undeva în sudul Irlandei și la o distanță de 300 de kilometri de Dublin și am avut astăzi bucuria de a-l avea între noi pe Preasfințitul Marc, Episcop Vicar al Mitropoliei noastre. Ce a fost deosebit a fost faptul că am creștinat, respectiv, am primit la Ortodoxie un credincios venit din altă credință. Au fost prezenți credincioși veniți din toată Irlanda și împreună ne-am aflat în rugăciune către Sfântul Patrick, pe care îl avem ocrotitor”.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” și „Sfântul Patrick” din Cork a fost înființată în 2006 și numără în prezent câteva sute de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente