Hramul parohiei ortodoxe române din Copenhaga, Danemarca

Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta Liturghie astăzi, 24 noiembrie, în biserica parohiei românești din Copenhaga, Danemarca, cu prilejul cinstirii Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul acestei parohii. După slujbă a fost inaugurată noua sală românească din incinta bisericii, unde se desfășoară activitățile misionare și catehetice ale parohiei. Sala a fost împodobită cu scoarțe, ștergare și obiecte de ceramică aduse din România iar mobilierul tradițional a fost lucrat de tineri în atelierele din cadrul parohiei.

Preasfințitul Episcop Macarie a precizat că în acest minunat cadru de spiritualitate și cultură din pridvorul bisericii se depășesc greutățile și tristețile înstrăinării care prin perpetuarea moștenirii luminoase a înaintașilor, devin prilej binecuvântat și mântuitor de răscumpărare a timpului. Totodată, Preasfințitul Macarie a spus că prin această zestre se împărtășește și celor cu care conviețuiesc românii în ținuturile scandinave, frumusețea care vindecă, înnobilează și care va salva lumea.

La eveniment a participat, alături de credincioși și Ambasadorul României în Regatul Danemarcei, Viorel Matei Ardeleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente