Hramul Parohiei Mahmudia din Protopopiatul Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat, astăzi, 9 mai 2012, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie arhierească în biserica Parohiei din Mahmudia care și-a serbat hramul: „Aducerea moaștelor Sfântului Nicolae” sau „Sfântul Nicolae de vară”.

La Sfânta Liturghie au participat autoritățile locale, invitați și numeroși credincioși din această localitatea așezată pe malul Dunării.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost rostită o ectenie specială pentru ctitorii și binefăcătorii acestei biserici, ca și pentru eroii neamului căzuți la datorie pe câmpurile de luptă având în vedere că 9 mai este Ziua independenței de Stat a României (1877) și Ziua Victoriei (1945), după cum informează episcopiatulcii.ro.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Visarion a tâlcuit celor prezenți înțelesul duhovnicesc al Înjumătățirii Praznicului serbat astăzi, ca și viața plină de evlavie și de sfințenie a Sfântului Ierarh Nicolae.

După Sfânta Liturghie a fost sfințită lângă biserică o troiță restaurată recent prin grija Primăriei și închinată eroilor neamului.

Tot astăzi, a fost binecuvântată și noua trapeză ridicată în curtea sfântului locaș și care va fi folosită pentru agape, ca și pentru diverse activități cultural-filantropice și misionare.

Comentarii Facebook


Știri recente