Hramul parohiei din Ravenna, Italia

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Prea Sfințitului Episcop Siluan, pe 25 aprilie 2012, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, hramul și ocrotitorul parohiei ortodoxe de la Ravenna, potrivit episcopia-italiei.it. La acest eveniment de mare binecuvântare duhovnicească au participat un sobor de 13 preoți, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Atanasie – vicarul eparhial. Au răspuns la invitație părintele protopop de la Modena și părinții parohi de la Forlì, Cesena, Faenza, Castiglione dei Pepoli, Cassalecchio del Reno, Rimini, San Marino, Pesaro, Ferrara, alături de care au venit un număr însemnat de credincioși din aceste parohii.

Sărbătoarea a culminat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la care a luat cuvântul Prea Cuviosul Părinte Atanasie care a vorbit de exemplul creștin și viața exemplară a Sfântului și Marelui Mucenic Gheorghe, pe care și creștinii de astăzi sunt chemați să o urmeze. Părintele Vicar ne-a transmis binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Episcop Siluan, împreuna cu un mare și prețios dar pentru parohia noastră: o bucățică de vată care s-a atins de Moaștele Sfântului Gheorghe și s-a îmbibat din uleiul care se varsă pe mormântul Sfântului, de la Lida (Israel).

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Vicar a vorbit de bucuria și lumina Învierii lui Hristos, pe care să o păstram mereu vie în sufletele noastre, cu conștiința că suntem botezați în Numele Lui.

Părintele Paroh Dan Vesea a mulțumit mai întâi de toate Bunului Dumnezeu, apoi a mulțumit Părintelui Vicar, Preoților, credincioșilor veniți din toate parohiile și, nu în ultimul rând, Prea Sfințitului Părinte Episcop Siluan, pentru dragostea pe care a arătat-o fată de parohia Ravenna, prin Darul prețios pe care i l-a făcut, care mai apoi a fost puse spre cinstirea de către toți cei prezenți la acest mare și frumos eveniment.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a urmat un moment de agapă frățească, la care au participat toți frații slujitori, împreună cu familiile și credincioșii veniți din celelalte parohii.

Momentul sărbătorii s-a încununat printr-o vizită la monumentele bizantine din Ravenna: San Vitale și Galla Placidia.

Comentarii Facebook


Știri recente