Hramul parohiei Dej I

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dej își sărbătorește mâine, 8 noiembrie, hramul. Sfânta Liturghie este oficiată cu acează ocazie, începând cu ora 10:00 de către Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor va face parte și protopopul de Dej, pr. Teofil Herineanu.

Detalii a oferit corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Dej, pr. Dan Toșa: „Biserica Parohiei Dej I a fost construită între anii 1900-1902, având hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. A fost sfințită în anul 1927 de către episcopul Nicolae Ivan. A fost înfrumusețată cu pictură de către Victor Chisu și Nicolae Andronaș din Bacău, Ștefan Teodor din Șomcuta Mare și Dosa Cristian din Dej, între anii 1994-1995. Biserica parohiei Dej I a fost resfințită la 24 septembrie 1995 de către vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Iar la 3 noiembrie 2002 s-a prăznuit centenarul ei, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu. Slujitorii acestei frumoase biserici sunt pr. Teofil Herineanu, Protopop de Dej, și părintele paroh Chirilă Gavril, care este și secretarul Protopopiatului Dej”.

Biserica parohiei Dej I se afla pe strada Gutinului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…