Hramul parohiei clujene Sfântul Apostol si Evanghelist Matei

Credinciosii parohiei clujene Sfântul Apostol si Evanghelist Matei îsi vor cinsti, în yia de pomenire a sfântului, al 16 noiembrie, patronul spiritual. Bucuria praznuirii hramului din acest an este sporita de prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care va oficia pentru prima data în aceasta parohie Sfânta Liturghie împreuna cu un sobor de preoti, ieromonahi si diaconi.

Programul liturgic va începe joi seara, de la ora 18.00, când se va oficia Vecernia cu Litie si slujba Utreniei, avându-l invitat pe parintele Samuel Cristea, duhovnicul manastirii nou reînfiintate „Sfânta Elisabeta”. Vineri dimineata de la ora 9.00 se va citi acatistul Sf. Ap. si Ev. Matei, la ora 9.30 va fi întâmpinat si primit dupa rânduiala IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, iar de la ora 10.00 se va oficia Sfânta Liturghie, după cum ne informează Radio Renașterea.

Vor fi prezenti la Sfânta Liturghie si elevi de la Colegiul „Edmond Nicolau” si Scoala” Liviu Rebreanu” însotiti de dascali si de directorii acestor institutii cu care biserica are relatii deosebite. Sunt asteptati sa participe toti enoriasii acestei parohii dar si toti acei crestini dreptmaritori care au evlavie si vor sa-l cinsteasca în mod deosebit pe Sf. Ap. si Ev. Matei, cu atât mai mult cu cât aceasta biserica este singura din eparhia Clujului închinata celui care a fost Apostol, autorul primei Evanghelii din canonul Noului Testament si martir al lui Hristos.

Potrivit pr. paroh Marian Andreica, parohia «Sfântul Apostol si Evanghelist Matei» a fost înfiintata în anul 2001, iar în toamna anului 2002, la 16 noiembrie, a fost sfintita piatra de temelie a noii biserici. În anul 2003, în Sâmbata Patimilor, P.S. Vasile Somesanul a binecuvântat biserica de lemn în care se oficiaza si în prezent sfintele slujbe. În 2005 a fost început si finalizat demisolul noii biserici, a carei constructie este ridicata astazi pâna la baza turlelor.

Comentarii Facebook


Știri recente