Hramul Parohiei bucureștene „Dobroteasa”

Biserica Parohiei bucureștene „Dobroteasa” își va sărbători mâine, 14 octombrie, hramul, informează TRINITAS TV. Sărbătoarea a început încă din această seară cu slujba Privegherii.

„Programul liturgic de mâine începe la orele 09:00 dimineață cu Acatistul Maicii noastre Parascheva, urmat imediat de sfințirea apei celei mici și cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie vom face pomenire pentru fericiții ctitori ai acestei Sfinte Biserici”, a spus Pr. Gheorghe Sima, parohul Bisericii „Dobroteasa” – București.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva se bucură de rugăciune deosebită și în Biserica noastră, fiind una dintre ocrotitoarele acestei Sfinte Biserici și în mod deosebit cu ocazia sărbătorilor credincioșii se adună și se simte acel spirit de comuniune și de legătură sufletească între toți credincioșii”, a declarat Pr. Gheorghe Ioniță, preot slujitor la Biserica „Dobroteasa” din Capitală.

Biserica parohiei Dobroteasa a fost ridicată în secolul al XVIII-lea, iar în prezent se află într-un amplu proces de renovare și restaurare.

Biserica parohiei Dobroteasa își mai sărbătorește hramul de sărbătoarea Bunei Vestiri, pe 25 martie, și de Sfânta Filofteia, pomenită în fiecare an pe 7 decembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente