Hramul Paraclisului Universitar Sf. Chiril și Metodie din București

În fiecare an la data de 11 mai, paraclisul din cadrul Universității de Științe Agronomice din București, îmbracă haine de sărbătoare, sărbătorindu-și ocrotitorii spirituali. Lăcașul de cult se află sub patronajul spiritual al Sfinților Chiril și Metodie, Apostolii Slavilor.

Programul liturgic a început în data de 10 mai cu oficierea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, apoi astăzi, 11 mai, a fost oficiată Slujba Utreniei urmată de Sfânta Liturghie. „A fost, ca în fiecare an, un hram al studenților, cu implicarea și altor ostenitori după Sfânta Liturghie fiind organizată o agapă pentru 150 de persoane”, după cum a spus părintele Victor Mihăilă.

Paraclisul a fost construit in toamna anului 2001 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist și cu implicarea conducerii Universității de științe Agronomice și Medicina Veterinară – București. Slujba de târnosire a fost oficiată în data de 21 noiembrie 2001 în prezenta studenților, profesorilor și personalului acestei unități de învățământ.

Paraclisul întreprinde numeroase activități cu caracter religios pentru atragerea studenților din campus la o viață și o trăire duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente