Hramul Paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București își sărbătoresc joi, 25 noiembrie, ocrotitoarea, pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie de hram va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, alături de un sobor de preoți și diaconi. Mâine seară va avea loc o procesiune cu moaștele Sfintei Ecaterina care se află în sfântul lăcaș, alături de moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Sărbătoarea va începe miercuri, 24 noiembrie, cu slujba Vecerniei, slujba Litiei, Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina. Apoi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, vom face o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și ale Sfintei Mucenițe Ecaterina. Credem că vom avea un număr mare de credincioși care sunt alături de noi la aceste sărbători închinate Sfintei Ecaterina”, a spus Pr. Adrian Niță, preot slujitor la Paraclisul Sfânta Ecaterina al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina a primit cununa muceniciei la începutul secolului al IV-lea, fiind martirizată după ce s-a opus celor care propovăduiau închinarea la idoli, în ținuturile Egiptului de astăzi.

„Pe lângă multe alte calități pe care le are Sfânta Mare Muceniță Ecaterina aș remarca una singură acum și anume, aceea de a deveni un apostol al lui Hristos Domnul, deoarece toată cunoașterea ei, tot ce a dobândit din știința vremii a așezat la picioarele Mântuitorului și a devenit un om care L-a mărturisit pe Hristos. Mai mult decât atât a convertit oameni înțelepți care încă nu-L cunoșteau pe Dumnezeu și i-a adus la credință și i-a făcut mucenici. De aceea, este ocrotitoarea celor care vor deveni apostoli ai lui Hristos”, a mai precizat Pr. Adrian Niță.

La hramul lăcașului de cult sunt așteptați, ca în fiecare an, numeroși studenți și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente