Hramul paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad și-a prăznuit, luni, 13 august 2012, hramul de vară, prilejuit de sărbătoarea aducerii moaștelor Cuviosului Maxim Mărturisitorul. Sfântul Maxim alături de Sfântul Mare Mucenic Mina sunt ocrotitorii duhovnicești ai lăcașului de cult din incinta așezământului teologic arădean, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Prăznuirea Cuviosului Maxim a început duminică seara, prin săvârșirea Vecerniei cu Litie, continuând a doua zi, prin săvârșirea Utreniei și a Dumnezeieștii Liturghii, la care a slujit întâistătătorul eparhiei arădene, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de părinții profesori și alți preoți, foști absolvenți ai facultății.

În cuvântul său de învățătură, Înalt Preasfinția Sa a subliniat faptul că în anul acesta se împlinesc 1.350 de ani de la săvârșirea pământească a Cuviosului Maxim. Referindu-se la perioada liturgică a Postului Maicii Domnului, a arătat că ‘dacă nu avem o gândire precisă, curată și înălțătoare despre Maica Domnului, nu putem spune că cinstim Persoana Mântuitorului, Dumnezeu – Om în totalitate, cu adevărat’, ca Dumnezeu desăvârșit și Om desăvârșit.

Comentarii Facebook


Știri recente