Hramul Paraclisului Facultății de Teologie din Capitală

Numeroși credincioși au participat astăzi, 25 noiembrie 2012, la hramul Paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Sărbătoarea Sfintei Mucenițe Ecaterina a reunit atât studenți teologi din București cât și cadre didactice.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Episcopul Vicar Patriarhal Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul care le-a vorbit studenților și credincioșilor prezenți despre viața Sfintei Ecaterina.

„Tânăra aceasta care era fiica guvernatorului cetății a îmbrățișat credința creștină și a plătit convingerile ei profunde și dragostea ei nețărmuită pentru Mântuitorul Iisus Hristos așa cum ne spune atât de frumos troparul Sfintei Mucenițe încât nu a precupețit nimic, nici originea sa nobilă nici marea bogăție a familiei sale nici tinerețea nici multa cultură agonisită cu multă osteneală în școlile Alexandriei și a acceptat să moară pentru credința în Hristos arătând fidelitatea ei până la moarte pentru Cel care a venit din cer pe pământ ca pe noi oamenii să ne ducă prin moartea și Învierea Sa la Ceruri în sânurile Tatălui”, a spus Preasfinția Sa, după cum informează Radio TRINITAS.

În continuare, Preasfințitul Varlaam a subliniat faptul că tinerii trebuie să îi aibă pe sfinți ca model, în viața de zi cu zi.

„Atât tânărul din Evanghelia de astăzi cât și Sfânta Ecaterina sunt modele în ceea ce privește modul în care noi trebuie să ne raportăm la bunurile materiale și mai ales modul în care noi trebuie să răspundem chemării lui Hristos să renunțăm la lucrurile materiale care nu ne pot izbăvi nici de moartea fizică nici de cea veșnică decât în măsura în care noi le împărțim săracilor, nevoiașilor, oamenilor aflați în suferință și așa ne vom asemăna celor doi pe care Biserica i-a pus înaintea conștiinței noastre astăzi și care ne-au chemat la Biserică pentru a învăța din pilda vieții lor ca plecând din Biserică să lucrăm și să le urmăm exemplul”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Parastas pentru foștii slujitori ai Paraclisului Facultății de Teologie din București, cât și pentru profesorii și studenții ce au studiat în această instituție.

Credincioșii care vor trece astăzi pragul sfântului lăcaș se vor putea închina la moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina ce au fost scoase în curtea Paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…