Hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Biserica Ortodoxă îl va pomeni marți, 13 noiembrie, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Patriarhul Constantinopolului, unul dintre cei mai mari Părinți ai Bisericii. Un fragment din moaștele sale se află și la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care își va serba hramul în ziua de pomenire a sfântului. Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se va afla în mijlocul credincioșilor veniți să aducă cinstire Sfântului Ioan Gură de Aur și va rosti un cuvânt de învățătură.

Fragmente din moaștele ierarhului se află în mai multe biserici și mănăstiri din țară, fiind cinstite de credincioșii care îi cer ajutorul și mijlocirea.

„În contextul eforturilor pe care le desfășoară Patriarhia Română în vederea edificării Catedralei Mântuirii Neamului se înscrie și activitatea desfășurată la Paraclisul Învierea Domnului, activitatea pastorală, misionară și liturgică. Paraclisul a fost construit în anul 2011 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel prin grija deosebită a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. În dimineața sărbătorii Sfântului Ioan Gură de Aur, la ora 08:00, avem Slujba Aghezmei urmată apoi de Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur. Slujba Sf. Liturghii va începe la ora 09:30 apoi avem cuvântul de învățătură al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care va binecuvânta pe toți închinătorii prezenți la moaștele Sf. Ioan Gură de Aur”, după cum a precizat pentru TRINITAS TV părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Biserica a fost sfințită cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, luni, 24 octombrie 2011, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi români și străini. Stă sub ocrotirea Învierii Domnului, Icoanei Maicii Domnului – Prodromița și Sfântului Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente