Hramul noii Biserici a Mănăstirii Sihăstria

Biserica nouă a Mănăstirii Sihăstria are ca ocrotitoare pe Sfânta Teodora de la Sihla. Sfântul locaș a fost ridicat începând din anul 1994, slujba de sfințire fiind oficiată în 1997 de către Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, împreună cu numeroși ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Grecia și ai Bisericii Ortodoxe Române, informează Radio TRINITAS.

Având în vedere că Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla s-a nevoit în apropierea Mănăstirii Sihăstria, pentru că s-a născut aproape de acest loc și pentru faptul că amintirea ei stăruie în mintea călugărilor și credincioșilor din această zonă, Biserica cea nouă de la Sihăstria a primit hramul Cuvioasa Teodora de la Sihla.

Cu prilejul sărbătorii de mâine, 7 august, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată la Biserica nouă a Mănăstirii Sihăstria de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente