Hramul Mănăstirii Voivodeni din județul Sălaj

La sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, luni, 6 august 2012, Mănăstirea Voivodeni din comuna Dragu, județul Sălaj, s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare cu prilejul hramului acestui așezământ monahal.

După cum informează site-ul episcopiasalajului.ro, Sfânta Liturghie a fost săvârșită cu această ocazie de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului înconjurat de un sobor de 31 de preoți și diaconi.

Un mare prilej de bucurie duhovnicească a fost aducerea, de la mănăstirea Bistrița, județul Vâlcea, a moaștelor Sfântului Grigore Decapolitul. Racla cu sfintele moaște a fost însoțită de o delegație de monahi și monahii în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului și stareț al Mănăstirii Voivodeni și Preacuvioasa Maică Mihaela Tamaș, stareța Mănăstirii Bistrița.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…