Hramul Mănăstirii Timișeni-Șag

De sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, la 29 august 2012, Mănăstirea Timișeni-Șag, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, își va serba hramul.

Cu această ocazie, potrivit Ziarul Lumina, Ed. Banat, va avea loc și slujba de târnosire a noii biserici construite în incinta complexului monahal, pusă sub ocrotirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Programul religios închinat hramului mănăstirii debutează astăzi, în ajunul praznicului de la ora 19:00, cu oficierea Vecerniei Mari cu Litie și va continua de la 21:00 cu Taina Sfântului Maslu, ora 23:00, Acatistul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, iar de la 24:00 Utrenia. Miercuri, 29 august, vor fi oficiate de la ora 2:00, Sfânta Liturghie, de la 6:00 Agheasma Mică, 6:30 Taina Sfântului Maslu, iar de la ora 9:00 sfințirea bisericii, urmată de Sfânta Liturghie, oficiate de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Hramul sfintei Mănăstiri Timișeni reprezintă pentru credincioșii bănățeni, în fiecare an, un adevărat prilej de întărire sufletească și sporire în urcușul duhovnicesc al fiecăruia, prin jertfa de a participa alături de obștea monahală la sfintele slujbe, în priveghere și rugăciune către Bunul Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente