Hramul Mănăstirii Teiuș

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se bucură de o mare cinste și evlavie în rândul credincioșilor bănățeni, în Episcopia Caransebeșului, 43 de lăcașuri de rugăciune având ca hram acest mare praznic al creștinătății. Astfel, și Mănăstirea Teiuș din Caransebeș își va sărbători hramul la praznicul Adormirii Maicii Domnului. În ajun va fi oficiată slujba Vecerniei cu Litie, de asemenea, vor fi aduse spre închinare părticele din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice vor fi date de corul Parohiei Șega I din Arad.

Acest așezământ monahal, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, și-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, prin purtarea de grijă a IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind Episcop al Caransebeșului, când s-a pus piatra de temelie a bisericii mănăstirești. Situată în cetatea Caransebeșului, Mănăstirea Teiuș a devenit pentru toți caransebeșenii loc de bucurie duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…