Hramul Mănăstirii Teiuș din Episcopia Caransebeșului

La praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, numeroase lăcașuri de cult din Episcopia Caransebeșului își sărbătoresc hramul. Printre acestea se află și mănăstirea Teiuș de lângă Caransebeș, informează episcopiacaransebeșului.ro. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului va oficia Sfânta Liturghie arhierească, începând cu ora 9.30, în altarul de vară al mănăstirii, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Istoria așezământului monahal din Teiușul Caransebeșului începe prin dorința ieromonahului Justinian Tibil de a ctitorii o mănăstire în apropierea Caransebeșului. Prima Liturghie S-a oficiat în data de 17 iulie 1999 într-o bisericuță construită din tablă ondulată pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe. Piatra de temelie s-a așezat la data 15 august 1999 de către Preasfințitul Laurențiu Streza, a urmat mai apoi demersurile de construire care după mărturisirea obștii monahale, cu binecuvântarea lui Dumnezeu au primit un avânt neașteptat.

După construirea și târnosirea bisericii a urmat altarul de vară al mănăstirii, iar mai apoi stăreția și anexele gospodărești aferente corpului de chilii. În Duminica închinată Sfinților Români din anul 2009, a fost târnosit paraclisul de iarnă către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Astăzi Mănăstirea Teiuș primește în curtea ei credincioși din Caransebeș și împrejurimi care se liniștesc și primesc alinare sufletească în curtea așezământului monahal frumos împodobită asemenea unei înmiresmate grădini cu flori.

Comentarii Facebook


Știri recente