Hramul Mănăstirii Teiuș, Caransebeș

Sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului” se bucură de o mare cinste și evlavie în rândul credincioșilor bănățeni, în Episcopia Caransebeșului un număr de 43 de lăcașuri de rugăciune au ca și hram această mare sărbătoare la creștinătății, după cum ne informează episcopiacarasebesului.ro

Astfel și Mănăstirea Teiuș din Caransebeș își va sărbători hramul la praznicul „Adormirii Maicii Domnului”. În ajun va fi oficiată slujba Vecerniei cu Litie, de asemenea, vor fi aduse spre închinare un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei.

În ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice vor fi date de corul Parohiei Șega I din Arad.

Acest așezământ monahal, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, și-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, prin purtarea de grijă a ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind Episcop al Caransebeșului, când s-a pus piatra de temelie a bisericii mănăstirești. Situată în cetatea Caransebeșului, Mănăstirea Teiuș a devenit pentru toți caransebeșenii loc de bucurie duhovnicească.

Comentarii Facebook


Știri recente