Hramul Mănăstirii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Galați

Câteva zeci de credincioși gălățeni au participat astăzi la hramul Mănăstirii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Așezământul monahal, cunoscut de locuitorii Galațiului sub numele „Metoc”, pentru că a fost pentru un timp îndelungat metoc al Mănăstirii Neamț, este unul dintre centrele spirituale cu deosebită valoare istorică pentru orașul de pe Dunăre. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

„La Sărbătoarea Sfinților Arhangheli cinstim la această Mănăstire mai întâi pe ctitorii de mănăstire și ctitorii de credință, de școală publică din municipiul Galați”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Biserica mănăstirii este ctitoria negustorului gălățean Gheorghe Șișman, care a cumpărat locul pentru viitorul lăcaș de cult la 16 iulie 1798 și a început lucrările după 31 iulie 1802. Mănăstirea a fost terminată în jurul datei de 15 mai 1805, fiind sfințită la 29 octombrie același an, ca metoc al Mănăstirii Neamț.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas la mormântul părintelui arhimandrit mitrofor Teofil, care se află în curtea mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…