Hramul Mănăstirii Sfântul Prooroc Ilie de la Nușeni, județul Bistrița-Năsăud

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului se va afla, vineri, 20 iulie 2012, la Mănăstirea ‘Sfântul Prooroc Ilie’ de la Nușeni, Protopopiatul Beclean unde va oficia, de la ora 9:30, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii din Mitropolia Clujului se vor putea închina și la moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion. Sfintele moaște vor fi aduse spre cinstire și închinare în data de 20 iulie la Mănăstirea Sfântul Ilie din Nușeni din județul Bistrița-Năsăud, cu ocazia prăznuirii hramului acestei vetre monahale, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Delegația de la Mănăstirea Halmiris, din Episcopia Tulcii, unde se păstrează moaștele celor doi martiri dobrogeni va sosi cu racla cu sfintele moaște joi după-masă, 19 iulie, în jurul orelor 12:00. Aceasta va fi întâmpinată în curtea mănăstirii de monahii așezământului, preoți și credincioși. Sfintele moaște vor fi așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în incinta mănăstirii.

Moaștele Sfinților Epictet și Astion vor poposi duminică seara și la Mănăstirea Florești, unde vor sta spre cinstire și închinare până luni dimineața. Cu acest prilej se va oficia la acest așezământ monahal slujba vecerniei și privegherii, duminică seara, iar luni Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente