Hramul Mănăstirii Sfântul Mucenic Trifon din Galați

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon a fost prilej de bucurie duhovnicească și pentru obștea mănăstirii închinată sfântului din județul Galați.

După Sfânta Liturghie oficiată de un sobor alcătuit din ieromonahi de la mai multe mănăstiri ale eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit slujba de sfințire a troiței așezată lângă drumul de acces spre așezământul monahal, informează TRINITAS TV.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat, potrivit tradiției locului pentru această zi, viile și grădinile.

De asemenea, cu acest prilej au fost binecuvântate și lucrările de construcție a noii biserici și a capelei din incinta mănăstirii.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: ‘Sfântul Trifon, ocrotitorul livezilor, ocrotitorul viilor și al culturilor, să ajute cu rugăciunile lui pe toți cei ce lucrează în agricultură. Este o zi foarte importantă pentru lucrătorii din agricultură. Plapuma albă pe care a așezat-o Dumnezeu prin zăpadă să fie urmată de ploaie la bună vreme, de râvna și de lucrarea noastră, spre binele nostru și al semenilor noștri’.

Piatra de temelie a bisericii care se construiește în cadrul acestei mănăstiri a fost așezată la 7 mai 2001.

Comentarii Facebook


Știri recente