Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” din Orșova, județul Mehedinți

Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova și-a serbat astăzi, 25 iulie, hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, aici, de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în prezența a sute de credincioși.

Mai multe informații despre acest eveniment aflăm de la corespondentul Radio TRINITAS în Eparhia Severinului, părintele Viorel-Ion Vlăducu: „Mănăstirea este cea mai vizitată din Episcopia Severinului și Strehaiei. Acest lucru se datorează poziționării sale și face astfel să se asemene atât cu Meteorele, dar și cu Mănăstirile de la Muntele Athos și de aceea pelerinii vin în număr foarte mare. Astăzi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și ne-am bucurat cu toții să avem alături de preoții din Episcopia noastră și pe câțiva părinți din Episcopia Caransebeșului care au slujit astăzi cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului”.

Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova a fost ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, între 1936 și 1939.

În timpul regimului comunist, chiliile așezământului monahal au fost transformate în locuri de cazare. Abia la 2 decembrie 1990, Mănăstirea „Sfânta Ana” a fost sfințită de vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Damaschin, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente