Hramul Mănăstirii „Sf. Cruce” de la Cerbu din Episcopia Tulcii

Duminică, 7 martie, în Duminica a III-a a Sfântului Post, rânduită pentru prăznuirea Sfintei Cruci, Preasfințitul Episcop Visarion, Episcopul Tulcii, va săvârșii Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Cruce” de la Cerbu, Protoieria Babadag.

Acest așezământ monahal a fost întemeiat în anii din urmă într-o zonă pitorească înconjurat de păduri de stejari din apropierea dealului Topologului. Mănăstirea are pe lângă paraclisul în funcțiune și un ansamblu arhitectural în Calea Crucii, un drum ce urcă spre culmea unui deal străjuit de-o parte și de alta de 14 troițe ce amintesc de popasurile drumului Crucii Mântuitorului, iar sus pe culme se află în construcție o frumoasă biserică.

An de an, sute de credincioși participă în Duminica a III-a a Postului, ca și de praznicul înălțării Sfintei Cruci la sfintele slujbe ce se oficiază în această mănăstire condusă de Preacuviosul Ieromonah Ignatie Luca, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…