Hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a fost prilej de sărbătoare și pentru obștea Mănăstirii Scărișoara Nouă din județul Satu Mare. În cursul dimineții, credincioșii maramureșeni, îmbrăcați în straie populare, l-au primit pe ierarhul lor, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a oficiat apoi Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Potrivit tradiției locului, la slujbă au participat pe lângă numeroși credincioși din localitățile învecinate și stareți și viețuitori de la mai multe mănăstiri ale eparhiei.

„Este o mănăstire care nu are încă 20 de ani de existență, dar care a avut o evoluție deosebită prin vrednicia stareților care au condus-o și în ultimii 5 ani a părintelui arhimandrit Timotei care face o lucrare de excepție”, a spus Preasfințitul Iustin Sigheteanul.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul binecuvântat biblioteca și muzeul mănăstirii.

Mănăstirea Scărișoara Nouă din județul Satu Mare a fost înființată în anul 1991 și este considerat a fi cel mai vestic așezământ monahal din țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente