Hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei

Preasfințitul Iustin Sigheteanul a liturghisit și a predicat la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, cu ocazia hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată pe noul altar de vară în stil maramureșan, care a fost ridicat în ultima vreme în pădurea de salcâm din spatele Bisericii, informează episcopiammsm.ro.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon pe seama Parohiei Săpânța teologul Iustin Lutai. Starețul acestei mănăstiri este Arhim. Dr. Timotei Bel, Exarhul mănăstirilor din eparhia Maramureșului și Sătmarului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul: „Praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul adună an de an aici câteva mii de credincioși care prețuiesc și cinstesc în acest fel pe Sfântul Ioan Botezătorul, cinstindu-l prin cântări și rugăciuni. De asemenea, credincioșii au mare prețuire și recunoștință față de părinții care viețuiesc în această sfântă mănăstire formată din șapte viețuitori în frunte cu părintele dr. arhim. Timotei Bel care a realizat în ultima vreme lucruri foarte importante”.

Comentarii Facebook


Știri recente